Pulitzer József élete és hagyatéka

Törvényhozó tagként megpróbálta felvenni a harcot a belső korrupció ellen. Egy alkalommal Captain Edward Augustine érdekérvényesítő egyet nem értését kifejezve „átkozott hazudozónak” hívta Pulitzert. József nem sokkal később pisztollyal jelent meg a vita helyszínén. A történtek felgyorsultak, a dulakodás közepette Pulitzer pisztolyából két lövés dördült el, amelyek közül az egyik Augustine lábát találta el. Habár nem tiszta, hogy Augustinenál is volt-e fegyver, Pulitzer azt állította, hogy egy lőfegyver markolatával ütötték fejen. Az eset eredménye a 100 dolláros büntetés mellett az volt, hogy elvesztette hihetőségét a törvényszéken.

 

Pulitzer ezek után igyekezett több pénzhez jutni a politikai környezetben, miközben továbbra is a Westliche Postnál dolgozott. Stratégiája az volt, hogy több kisebb hírlapba is befektetett, szép lassan gyarapítva ezzel vagyonát.

 

31 évesen feleségül vette az előkelő családból származó Kate Davis-t. 1883-ra már sokkal nagyobb célközönséget akart elérni, ezért megvásárolta a New York World lapot összesen 346 ezer dollárért – ezek után ideje nagy részét ebbe az újságba fektette, öt év alatt megtízszerezte a lap népszerűségét.

 

Egészségügyi problémái miatt 1890-ben vissza kellett vonulnia az újságírástól, élete utolsó éveit teljesen vakon töltötte. 64 évesen, 1991. október 29-n halt meg jachtján a dél-karolinai Charlestonban.

 

A díjról a következő oldalon olvashatunk

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket