A repülő autók jelentik a közlekedés jövőjét

Miután elérte a megfelelő magasságot, a „repülő” 322 km/órás sebességgel képes előre haladni, amit egy csatornás ventilátor biztosít majd. Egyhuzamban durván 800 kilométert repülhetünk a TF-X-szel.

 

A Terrafugia célja, hogy ajtótól-ajtóig biztosítson utazást a tulajdonosok számára, ugyanis a jármű egy hagyományos autóhoz hasonlóan egy sima garázsban is elfér majd – összesen négy utasnak van hely benne.

 

 

Persze nem is lenne igazán modern egy fejlett fedélzeti számítógép nélkül. A félautomata rendszernek elég csupán begépelni az úticélt, és az magától elindul annak irányába. A sofőré (pilóta?) az utolsó szó: amikor a TF-X megérkezik a megadott helyre, egy landolási területet ajánl fel – amennyiben ezt nem tartjuk megfelelőnek, átvehetjük az irányítást egy manuális leszállás érdekében.

 

 

Láthatjuk tehát, hogy a közlekedés jövőjén szorgosan dolgoznak. Szép is lenne, ha mindenki kedvére repkedhetne, azonban van néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni az álmodozás előtt.

 

Folytatás a következő oldalon – videóval!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket