A repülő autók jelentik a közlekedés jövőjét

A közlekedési dugók bukása: 2018-ban érkeznek a repülő autók

Szerző: kvothe - 2017.02.24.

Hamarosan akár szó szerint is vehetjük a „Már repülök is” szólást. A TF-X szárnyas autó az utakon és a levegőben is bajnok lehet.

A repülő autók jelentik a közlekedés jövőjét

A közlekedési dugók életünk megkeserítői – senki sem szereti az akár órákig tartó gáz-fék-gáz-fék játékot egy kipufogófüstös kocsikavalkád közepén. Hányan fantáziáltunk már egy olyan járműről, amivel ilyen helyzetekben felröppenhetnénk a levegőbe, és elsuhanhatnánk a dugóban gubbasztó sorstársaink feje felett?

 

Egy amerikai gyártó, a Terrafigua valami ilyesmit ígér új, TF-X elnevezésű járgányával. A massachusettsi cég szerint 2018-ban bemutathatják a legelső repülő autót. Igen, REPÜLŐ autót.

 

Szóval bárkiből lehet Fantomas?

 

Ha valakinek fenti képen látható csúcsszuper repülő Citroën ugrott be e kifejezés hallatán, akkor az nem jár messze a valóságtól. Azonban a XXI. századi modern járgány tervezői ennél lényegesen fejlettebb funkciókat ígérnek.

 

A TF-X valójában így néz ki

 

A látványterven megfigyelhető, hogy az autó (ha még lehet annak nevezni egy ilyen kétéltű járművet) két szárnnyal rendelkezik, mindkettő végén egy-egy kihajtható propellerrel, amiket 300 lóerős motorok hajtanak. Ezek segítik a TF-X-et a levegőbe emelkedni. A móka azonban csak itt kezdődik – attól lehet igazán elájulni, hogy mennyivel képes haladni valójában ez a szerkezet.

 

Folytatjuk a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket