A Rolls-Royce automata hajója lehet a szállítás jövője

Ezrek veszíthetik el a munkájukat ennek az új találmánynak köszönhetően!

Szerző: kvothe - 2016.11.19.

A Rolls-Royce automata hajója lehet a szállítás jövője – de vajon hány ember válik feleslegessé, miután a tengerjárók automatikusan működnek majd? Lássuk, mivel állt elő az autógyártásról híres cég!

A Rolls-Royce automata hajója lehet a szállítás jövője

A Rolls-Royce név hallatán az első dolog, ami eszünkbe jut, az valószínűleg egy álomdrága luxusautó, vagy esetleg repülőgép-turbina. A vállalat azonban nemrégiben bejelentette, hogy tengerre száll, hogy a vizeket is meghódítsa legendás termékeivel.

 

Tervük nem más, mint egy távirányítású, legénység nélküli, automata teherhajót készíteni – a világ legelső ilyen járművét. A hajót egy ’’távkapitány’’ irányítaná a szárazföldről.

 

Oskar Levander, a Rolls-Royce Tengerészeti Innovációk alelnöke nyilatkozata szerint a kérdés nem az, hogy lesz-e ilyen, hanem hogy mikor lesz. Elárulta azt is, hogy a cég egyetemi kutatókat, hajótervezőket és felszerelés-gyártókat gyűjtött össze a projekthez, hogy tesztelhessék a technológiát Finnországban.

 

 

Mint minden nagy ötlet esetén, az embereket ez is élesen megosztja. Habár az elképzelés valóban vakmerő, és elősegít számtalan technológiai fejlesztést, sokak szerint többezren veszíthetik majd el a munkájukat, ha a fedélzeten nem lesz szükség a képzett matrózokra. Egy fontos pont a modern kalózok kérdése, ugyanis arról nem esett szó, hogy mi van akkor, ha a hajót megszállják és út közben szétrámolják a fosztogatók.

 

Nézzük, mi a terve a cégnek a hajókkal a következő oldalon

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket