Ezért lett ilyen az idő

Az idő romlás oka

“Nehéz nem arra gondolni, hogy a klímaváltozás szerepet játszik abban, ami jelenleg a bolygón történik. Szembeszökő szélsőségességeket jegyeztek fel az elmúlt hetekben. De nem szabad túlhangsúlyozni a klímaváltozást, vannak más tényezők is, amelyek hatással vannak” – mondta Dann Mitchell, a bristoli Egyetem kutatója, utalva a már általunk is felsorolt egyéb tényezőkre.

“A helyzet olyan, mint 1976-ban, amikor hasonló volt az óceán hőmérséklete az Atlanti-óceánon és a változatlan széláramlás hosszú időre nagy területen magas nyomást idézett elő” – mondta Adam Scaife professzor a brit meteorológiai szolgálattól. “Természetesen, az az év volt az egyik legszárazabb, legmelegebb nyár az Egyesült Királyság történetében a 20. században” – tette hozzá.

Ami viszont különbség az akkori és mostani esetek közt, az az, hogy azóta az ember még inkább lerombolta a saját élő környezetét és telített el mindent szén-dioxddal. Végső soron saját magunk okozzuk a vesztünket, még ha közvetlenül nem is az utca embere okolható ezekért a folyamatokért.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket