Ezért lett ilyen az idő

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Február 17. - Donát
hirdetes
 | Szerző: Pi
címkék: Érdekesség

Megvan az igazi oka az időjárásunk globális romlásának

hirdetes
Időjárásunk romlásának oka

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az már régen nem újdonság, hogy időjárásunk állandó változásban van. Nem csak a napi szinten figyelhetőek meg eltérések, hanem hosszabb távon is nyomon követhetőek az események. A nyaraink egyre melegebbek és viharosabbak, a teleink pedig hol nagyon fagyosak és szárazak, hol pedig elönti a hó a Föld északi féltekét.

Nagyszüleink sokszor mondták, hogy „bezzeg a mi időnkben”, akkor még nem volt ilyen az időjárás. Régen persze minden más volt (lehet, hogy jobb is), de látnunk kell a változást. Mi nem állhatunk olyan magasságunkban, mint Donald Trump, aki kilépteti országát a Kiotoi Egyezményből és tagadja a globális felmelegedést, ezért utánajártunk egy kicsit, hogy mi okozhatja ezeket a változásokat.

hirdetes

Klimatológusok szerint a globális felmelegedés mellett számos más tényező is közrejátszhat.

Köztük van az igen gyenge nyugat-keleti magas légköri nagysebességű széláramlás és az Atlanti-óceán vízfelszíni hőmérsékletének jelentős megváltozása is. Ezek együttes hatása okolható azért, hogy az északi féltekén szélsőségesen meleg és száraz időjárás.

Mi jellemzi az idei nyarat? Folyamatosan kapjuk a híreket (és persze tapasztaljuk is nap, mint nap), hogy hosszan tartó, intenzív hőhullám uralja Észak-Amerikát, az Északi-sarki térségét, Észak-Európát és Afrika északi részét. Az elmúlt időszakban számos időjárási rekord megdőlt.

Erdőtüzek és katasztrófák okozója ez az időjárás. Észak-Afrikában, a Ouargla meteorológiai állomáson 51,3 Celsius-fok meleget mértek, ami a térség minden idők legmelegebb hőmérsékletének számít.

Japánban a két héttel ezelőtti rendkívüli esőzések után fellépett a forróság, ami napi  átlag 40 Celsius-fok feletti hőmérséklettel jár. Ezek a tényezők mintegy 30 ember halálát okozta.

Kanadában - mely ország nem igazán tartozik a meleg helyek közé - immár harmadik hete meghaladta a hőmérséklet a 30 Celsius-fokot, szemben a tavalyi nyárral, amikor kilenc ilyen napot regisztráltak.

hirdetes
hirdetes

10 éve nem mosott kezet ez a férfi

Hihetetlen az oka, amiért nem mos kezet ez a férfi immáron 10 éve! Elsőre azt gondolná az olvasó, hogy biztosan egy nagyon igénytelen férfiról van...

A kekeckedő, kötekedő nők a legokosabbak - állítják a pszichológusok

Pszichológusok állítják, hogy minél kötekedőbb, kiállhatatlanabb és kekeckedőbb egy nő, annál okosabb és intelligensebb. Hogy mi bizonyítja ezt az...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.