notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Sikeres vállalkozások alapelvei

hirdetes

Így lehet sikeres a vállalkozásod

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ezekkel az alapelvekkel egy feltörekvő, sikeres vállalkozást hozhatsz létre. Ha ezeket betartod, akkor biztosítva van a folyamatos fejlődés, motiváció és minőség, ahonnan csak felfelé vezet az út!

Sikeres vállalkozások alapelvei

Elsőként említeném meg az egyik legfontosabb tényezőt a sikeres vállalkozáshoz: Élvezd, amit csinálsz!

Minden vállalkozás elindítása rengeteg munkával jár, így csak akkor vágj bele, ha élvezed azt, amit csinálsz. Ha munkának fogod fel és tehernek érzed a teendőket, az már rossz. Élvezni kell azt, hogy olyan embereket hozhatsz össze, akik tehetségesek, motiváltak, akikkel a brainstorming is egy nagy, kreatív ötletbörze, akikkel együtt alkothattok egy olyat, ami sokak életében változást hozhat. Élvezd azt, hogy olyan rendszert készítesz, amire büszke lehetsz! Ha most választod ki a tevékenységet, akkor olyanba fogj, ami téged is érdekel és van hozzá affinitásod, így a későbbi tanulás, oktatás, fejlődés még könnyebbé válik majd. 

hirdetes

Folyamatosan tanulj, oktass, taníttasd az alkalmazottakat, ez a sikeres vállakozás másik alapelve!

hirdetes

A folyamatos fejlődés nagyon fontos a terjeszkedés szempontjából. Lehet az elején mindent tudni, amivel el lehet indítani a sikerre felkészült vállalkozást, de a cél felé vezető úton mindig lesznek újabb kérdések, kitérők, amikre választ kell kapni ahhoz, hogy cégünk tovább fejlődhessen, terjeszkedhessen. Ebben nagy szerepet játszik az alkalmazottak oktatása, hiszen ők a vállalkozás mozgatórugói. Én az ilyen jellegű oktatást a Bohém Étteremben szoktam tartani, Budapesten, teljesen ideális helyszín az ilyen képzésekre, ide kattintva meg is nézheted, hogy hol van ez. A munkavállalókat egy egységen belül (ebbe beletartozik az ügyvezető, tulajdonos is) úgy kell elképzelni, mint a Lego egyes darabjait: egymásra épülnek, építkeznek, kiegészítik egymást. Ha fejleszted az egyik “darabot”, akkor ez részben az egész egységre kiterjed. Egy jól működő cégben, ha oktatod az egyik alkalmazottat, akkor a másik is megtanulja, ellesi tőle az új fortélyokat idővel, így a képzés (bár lehet csak kis részben), de másokra is hatással lesz. Egyszóval oktatni nagyon fontos, és arról még nem is beszéltem, hogy a folyamatosan megújuló technológiával,marketing eszközökkel és az újabbnál-újabb fogyasztói igényekkel is lépést kell tartani, ehhez pedig nem elég a közvéleménykutatás…

Lapozz egyet és nézd meg a sikeres vállalkozás további alapelveit!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Lámpa

Lámpák nélkül elképzelhetetlen lenne az élet – a legelterjedtebb... Tovább

Vér

Mi a vér? A vér az állatok és emberek szervezetének egyik legfontosabb része, amely nélkül... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika Technika