notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Lenézik a szakmunkásokat

Semmibe veszik a szakmunkásokat, pedig nélkülük alig léteznénk...

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Manapság már szinte minden gyereket arra ösztönöznek, hogy szerezzen diplomát, tanuljon sokat, a szakmunkákból pedig egyre nagyobb a hiány. Miért nézik le a szakmunkásokat?

Lenézik a szakmunkásokat

Minden gyermeket arra buzdítanak, hogy legyen jó tanuló, a lehető legjobb jegyeket szerezze meg, hogy később felvegyék valamilyen felsőoktatási intézménybe és diplomája legyen. Minél több, annál jobb.

A diploma ugyanis azt jelenti, hogy okos és művelt. “Ha nem tanulsz, mi lesz belőled?” – hangzik el a sokat emlegetett mondat. A másik leggyakoribb a: “Nincs más dolgod, csak a tanulás.”

 

Épp elég baj az, hogy minden fiatalt iskolapadba akarnak kényszeríteni, miközben egyre kevesebb a képzett szakember. Szégyen az, ha az ember gyermekéből ács, asztalos, kőműves vagy villanyszerelő lesz? Valóban csak az lehet értékes és megbecsült, akinek a fiókjában legalább egy diploma lapul? 

Mintha még mindig bele lennénk ragadva a szűk látókörűség mocsarába és képtelen lennénk nyitott elmével gondolkozni. A világ sokszínű és minden szaktudás elfér és szükséges is benne, nem csak az orvos, a mérnök, a jogász, a közgazdász vagy a marketinges.

 

Ha körbenézünk magunkon és jobban belegondolunk, hogy mi tartja össze a körülöttünk lévő világot, akkor rá kell jöjjünk, hogy a kétkezi munka. Egy épületet sem húztak volna fel, egy utat sem fektettek volna le, egy textília sem készült volna el hozzáértő szakmunkás nélkül. A listát persze hosszasan lehetne bővíteni. Most mutatok nektek egy videót a következő oldalon, mely pontosan szemlélteti, hogy mi lenne velünk éd a világgal, ha kiveszne belőle a kétkezi munka.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

Sajt

A sajt egy tejből készült, zsíros étel. Számtalan sajtféle létezik, ezeket pedig állaguk,... Tovább

Osztálytalálkozó helyszín Budapesten

Egy osztálytalálkozó megszervezése nagy feladat, különösen a tökéletes helyszín... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar Világunk