Szűcs Judit rettentően kevés nyugdíjat kap

Szűcs Judith ledöbbent a havi 28.600 Forintos nyugdíjától

Szerző: NA - 2024.02.22.

Amikor a reflektorfények kihunynak, és a tapsvihar elcsitul, sok hazai sztár és művész szembesül a valósággal: a nyugdíj, amit kapnak, alig elegendő a mindennapi életre. Ezt a keserű tapasztalatot osztotta meg most Szűcs Judith is, aki hosszú és sikeres pályafutása után döbbenetes összeget, mindössze 28.600 forintot kap havi nyugdíjként. Szűcs Judit rettentően kevés nyugdíjat kap

Szűcs Judit a nyugdíjáról nyilatkozott

A Kiskegyednek adott őszinte interjúban a 70 éves énekesnő elmondta, hogy teljesen ledöbbent, amikor először szembesült ezzel az összeggel. 

"Nem szeretek panaszkodni, de én 28.600 Ft-tal kezdtem a korai nyugdíjba menést. Azóta pár százalékkal emelkedett a nyugdíjam, de már én is benyújtottam kérvényt, így pár ezer forinttal többet kapok. Nem szeretném az életem hátralévő részében ezzel foglalkozni, mert csak felidegesíteném magam" - vallotta be Judith.

Magyarországon sok művész járt úgy, mint Szűcs Judith

A helyzet annyira súlyos, hogy még olyan neves művészek is, mint Szerednyey Béla, Bodnár Attila, Pap Rita, és Zalatnay Sarolta is hasonló cipőben járnak. Ők is arról számoltak be, hogy kénytelenek tovább dolgozni, mert a nyugdíjuk nem fedezi a megélhetési költségeiket.

Szűcs Judith nem tudna megélni, ha nem lenne fellépése 

Szűcs Judith azonban nem hagyja, hogy a helyzet legyűrje.

"Ha van fellépésem, abból elvagyok" - mondja, ami azt mutatja, hogy a művészet iránti szenvedélye és elkötelezettsége még mindig töretlen. Judith esete rávilágít arra a szomorú valóságra, hogy sok művész és szórakoztatóipari szakember nyugdíjazása után is küzdeni kényszerül a megélhetésért.

 
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket