Az 5 legfontosabb technológiai trend 2024-ben: 2024 top 5 technológiai trendje

Az 5 legfontosabb technológiai trend 2024-ben

Szerző: henizeller - 2024.02.06.

A technológia mindannyiunk életére hatással van valamilyen módon. Ez a tény manapság fokozottan érvényesül, hiszen a világ nagy részén az online kommunikáció minden korábbinál fontosabb szerepet játszik az életünkben.

De vajon mik lesznek a legfontosabb technológiai irányzatok a 2024-ben? Mik azok a tech trendek, amiknek több kritikus fontosságú terület is hasznát veheti majd (a szórakoztatóiparon kívül)? Az alábbiakban öt ilyet sorolunk fel!
5 legfontosabb technológiai trend 2024

1. Mesterséges intelligencia (MI)

A mesterséges intelligencia már évek óta az egyik legfontosabb technológiai trend. Az MI 2024-ben minden eddiginél fontosabb eszközzé válik számunkra, amely segít majd világunk felfedezésében és értelmezésében.
 
A gépi tanulással és mesterséges intelligenciával működő rendszerek egyre pontosabb és kifinomultabb megoldásokkal állnak majd elő számunkra.
 
A nyilvános helyeken elhelyezett számítógépes megfigyelőrendszerek által begyűjtött adatok elemzésével az önállóan tanuló algoritmusok felismerhetik majd az olyan összefüggéseket, amelyek elkerülhetik az emberi elemzők figyelmét. Ez segíthet megjósolni, hogy mely kórházaknak és egyéb egészségügyi központoknak lesz szükségük a legtöbb erőforrásra, hogy azokat időben el lehessen osztani.
 
Az üzleti világban a vásárlói viselkedés rendszeres változása jelent nagy kihívást. Ahogy egyre több interakció és tevékenység történik az interneten (vásárlás, kommunikáció, munkavégzés, stb.), úgy egyre összetettebb rendszerekre lesz szükség, amik képesek mindezt nyomon követni. 2021-ben olyan eszközök láthatnak napvilágot, amelyek nem csak képesek átlátni ezeket a folyamatosan változó rendszereket, hanem egészen megfizethető áron is rendelkezésre állnak majd a kisebb cégek számára is.

2. Robotika, drónok és automatizált járművek

Mivel a nyilvános közlekedést használók száma hétről hétre változik az aktuális helyi helyzettől függően, egyre inkább előtérbe kerülnek az önműködő járművekkel kapcsolatos kezdeményezések.

A nyilvános szállítási hálózatok hatékonyságának optimalizálása mind a szolgáltatók, mind pedig a polgári hatóságok érdeke, hiszen ezzel nem csak az utak tehetők biztonságosabbá, hanem a szállítmányozás is olcsóbb lehet. Ez utóbbi különösen fontos szempont minden olyan cég számára, amelyek bevétele már rég óta bizonytalan a vírushelyzet miatt.
 
Az elmúlt évek során több figyelmet fordítottunk a gondviselésben és az otthoni segítségnyújtás szaktorában alkalmazott robotok fejlesztésére. Ezek az eszközök 2021-ben különösen fontosakká válnak majd, különösen az olyanok támogatására, akik fokozottan veszélyeztetettek a vírussal szemben – ilyen például az idősebb korosztály. Persze ezek a robotok nem az emberi gondviselőket hivatottak lecserélni, akikre továbbra is óriási szükség van, hanem többek között 24/7-es otthoni segítségnyújtást, illetve kommunikációs lehetőségeket kínálnak majd azokban az időkben, amikor egyszerűen nem biztonságos emberi segítőket küldeni egy otthonba.
 
A drónok szintén fontos segítséget nyújthatnak majd az egészségügyi dolgozók számára, hiszen gyógyszereket szállíthatnak nehezen megközelíthető, vagy karantén alatt lévő helyekre, illetve segíthetnek a nyilvános terek megfigyelésében és az emberi viselkedés elemzésében is, a vírus terjedésének megakadályozása céljából.
 

A trendek folytatásához lapozz, leszenk izgalmak még a következő oldalon is! 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket