notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Az 5 legfontosabb technológiai trend 2021-ben: 2021 top 5 technológiai trendje

hirdetes

Az 5 legfontosabb technológiai trend 2021-ben

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A technológia mindannyiunk életére hatással van valamilyen módon. Ez a tény manapság fokozottan érvényesül, hiszen a világ nagy része továbbra is kénytelen mellőzni szerettei és barátai társaságát, és ilyenkor az online kommunikáció például minden korábbinál fontosabb szerepet játszik az életünkben. De vajon mik lesznek a legfontosabb technológiai irányzatok a 2021-es év hátralévő részében? Mik azok a tech trendek, amiknek több kritikus fontosságú terület is hasznát veheti majd (a szórakoztatóiparon kívül)? Az alábbiakban öt ilyet sorolunk fel!

5 legfontosabb technológiai trend 2021

1. Mesterséges intelligencia (MI)

A mesterséges intelligencia már évek óta az egyik legfontosabb technológiai trend. Az MI 2021-ben minden eddiginél fontosabb eszközzé válik számunkra, amely segít majd világunk felfedezésében és értelmezésében.

Az összegyűjtött egészségügyi, fertőzési és egyéb COVID-19 vírussal kapcsolatos adatok például segíthetnek megjósolni a járvány terjedését, hogy időben felléphessünk ellene. A gépi tanulással és mesterséges intelligenciával működő rendszerek egyre pontosabb és kifinomultabb megoldásokkal állnak majd elő számunkra.

A nyilvános helyeken elhelyezett számítógépes megfigyelőrendszerek által begyűjtött adatok elemzésével az önállóan tanuló algoritmusok felismerhetik majd az olyan összefüggéseket, amelyek elkerülhetik az emberi elemzők figyelmét. Ez segíthet megjósolni, hogy mely kórházaknak és egyéb egészségügyi központoknak lesz szükségük a legtöbb erőforrásra, hogy azokat időben el lehessen osztani.

Az üzleti világban a vásárlói viselkedés rendszeres változása jelent nagy kihívást. Ahogy egyre több interakció és tevékenység történik az interneten (vásárlás, kommunikáció, munkavégzés, stb.), úgy egyre összetettebb rendszerekre lesz szükség, amik képesek mindezt nyomon követni. 2021-ben olyan eszközök láthatnak napvilágot, amelyek nem csak képesek átlátni ezeket a folyamatosan változó rendszereket, hanem egészen megfizethető áron is rendelkezésre állnak majd a kisebb cégek számára is.

hirdetes

2. Robotika, drónok és automatizált járművek

Mivel a nyilvános közlekedést használók száma hétről hétre változik az aktuális helyi helyzettől függően, egyre inkább előtérbe kerülnek az önműködő járművekkel kapcsolatos kezdeményezések. A nyilvános szállítási hálózatok hatékonyságának optimalizálása mind a szolgáltatók, mind pedig a polgári hatóságok érdeke, hiszen ezzel nem csak az utak tehetők biztonságosabbá, hanem a szállítmányozás is olcsóbb lehet. Ez utóbbi különösen fontos szempont minden olyan cég számára, amelyek bevétele már rég óta bizonytalan a vírushelyzet miatt.

Az elmúlt évek során több figyelmet fordítottunk a gondviselésben és az otthoni segítségnyújtás szaktorában alkalmazott robotok fejlesztésére. Ezek az eszközök 2021-ben különösen fontosakká válnak majd, különösen az olyanok támogatására, akik fokozottan veszélyeztetettek a vírussal szemben – ilyen például az idősebb korosztály. Persze ezek a robotok nem az emberi gondviselőket hivatottak lecserélni, akikre továbbra is óriási szükség van, hanem többek között 24/7-es otthoni segítségnyújtást, illetve kommunikációs lehetőségeket kínálnak majd azokban az időkben, amikor egyszerűen nem biztonságos emberi segítőket küldeni egy otthonba.

hirdetes

A drónok szintén fontos segítséget nyújthatnak majd az egészségügyi dolgozók számára, hiszen gyógyszereket szállíthatnak nehezen megközelíthető, vagy karantén alatt lévő helyekre, illetve segíthetnek a nyilvános terek megfigyelésében és az emberi viselkedés elemzésében is, a vírus terjedésének megakadályozása céljából.

A trendek folytatásához lapozz, leszenk izgalmak még a következő oldalon is! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Sajtótájékoztató helyszín

Ha a tökéletes sajtótájékoztató helyszínt keressük, fontos figyelembe venni a... Tovább

Ipari takarítás

Az ipari termelésben elengedhetetlen a tiszta és szabályoknak megfelelő munkakörnyezet. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Technika Világunk