Hogyan írjunk tökéletes beszédet az esküvő napjára?

Hogyan írjunk tökéletes esküvői köszöntőt?

Szerző: kvothe - 2017.03.02.

Milyen egy hatásos esküvői köszöntő? Mit írjunk, és mit NE írjunk bele tanúként az esküvői beszédünkbe?

Hogyan írjunk tökéletes beszédet az esküvő napjára?

Egy tanúnak számos fontos feladata van nem csupán az esküvő napján, de az azt megelőző legénybúcsú és egyéb előkészületek szervezésében is. Ezek közül a legemlékezetesebb a beszéd, amit az esküvői vacsora előtt ad elő az újdonsült párnak és az egész násznépnek egyaránt.

 

Mivel ilyenkor minden szempár rá szegeződik a teremben, és minden vendég fülel a szavaira, fontos, hogy betartsunk néhány íratlan szabályt. A leggyakoribb hibák közé tartozik az improvizálás, amit minden esetben el kell kerülni, ha szeretnénk egy szórakoztató, érdekes és emlékezetes beszédet tartani.

 

Az alábbi tippek segíthetnek, hogy egy összeszedett és releváns köszöntőt írhass a nagy napra!

 

Legyen egy vázlatod

Ahelyett, hogy felsorolnád a legviccesebb gyerekkori, vagy kollégiumi emlékeket, gondolkodj el a vőlegény azon tulajdonságain, amik meghatározók kettőtök barátságában. Ezt a legegyszerűbben úgy teheted, hogy folytatod a következő mondatot: „Amikor eszembe jut (a vőlegény neve), akkor eszembe jut, hogy …” – itt felsorolhatsz magadnak néhány olyan tulajdonságot, amikhez egy-egy rövid történetet is fűzhetsz.

 

A lényeg, hogy a násznépből a lehető legtöbben kötődni tudjanak ezekhez. Kerüld a személyes poénokat is, mert ha csak 2-3 ember érti az összes jelenlévő közül, azzal nem fogod elérni a kívánt hatást.

 

Röviden, lazán, humorosan

A beszéd hossza sok tényezőn múlik. Általában 4-5 perc elég kell legyen az előadásához, de ha nem vagy biztos benne, egyeztess előre a vőféllyel.

 

Fontos megtalálni az egyensúlyt a hangulatban is – amikor összegyűjtöd a legemlékezetesebb történeteket a vőlegényről, próbálj durván 70 százalékban humoros, 30 százalékban pedig szentimentálisabb példákat találni. Ha 3 perc mosolygás és nevetgélés után a közönség valami meghatót hall, az sokkal erősebb hatással lesz rájuk!

 

A többi tanács a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket