notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A koronavírus Türkmenisztánban: Türkmenisztánban egyszerűen csak eltörölték a koronavírust

hirdetes

Türkmenisztánban egyszerűen csak eltörölték a koronavírust

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Miközben az egész világ kemény csatát vív a koronavírussal szemben, a Közép-Ázsiában található Türkmenisztánban egyszerűen csak betiltották a koronavírust. Nincs tovább, és kész. Az újságokban nem lehet leírni, semmilyen médián még csak említeni sem lehet, az iskolákban, kórházakban és egyéb közintézményekben eltörölték a felhívásokat ezzel kapcsolatban. Türkmenisztánban nincs tovább koronavírus.

koronavírus Türkmenisztánban: betiltották a koronavírus szó használatát

Eltüntették a koronavírus minden nyomát

Még a legtöbb ország lázasan küzd a koronavírussal, szigorú intézkedéseket vet be, széleskörűen tájékoztat, társadalmi üzeneteket tesz közzé, addig a türkmén kormány egyszerűen csak betiltotta a koronavírus szó használatát. Míg nálunk egy videót nem lehet megnézni anélkül, hogy Győrfi Pál az otthon maradás fontosságára hívná fel a figyelmet, addig náluk senki még csak ki sem ejtheti a koronavírus szót a száján. Nem elég, hogy az állami kézben lévő médiában nem írhatnak róla, azt is szabályozzák, hogy bárki beszéljen a vírusról. Egyes információk szerint civil ruhás rendőrök csapnak le a koronavírusról beszélő lakosságra is, továbbá maszkot sem lehet viselni nyilvános helyeken.

hirdetes

Múlt héten használták utoljára a szót

Hivatalosan Türkmenisztán múlt héten használta utoljára a szót, akkor is azt erősítette meg, hogy továbbra sincsen koronavírussal fertőzött egyén az ország területén, annak ellenére, hogy egy járvánnyal fertőzött területről türkmén csoport tért haza. Hivatalos adatok szerint az országban egyetlen fertőzött sincsen, holott a szomszédos Iránban már több, mint 47 ezren kapták el a betegséget. 

hirdetes

Miért van ez, mit kell tudni Türkmenisztánról?

Az egyébként földgázban gazdag országot 14 éve Gurbanguly Berdimukhammedow irányítja, aki személyi kultuszt teremtett maga körül. Türkmenisztán a világ egyik legzárkózottabb országa egyébként, az internetet is csak nagyon korlátozottan, szigorú szabályok szerint lehet használni. Éppen ezért, ha a vezetés úgy dönt, hogy nem engedélyezi az információk áramlását a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, akkor az információk bizony nem fognak áramlani.  Ezzel csak az a probléma, hogy a szakértők szerint ezzel a lakosság egészséget veszélyezteti. Egyrészt semmiféle korlátozások nem lettek bevezetve, akármennyire is zárkózott az ország, egy világjárványról beszélünk, másrészt pedig a megelőzéshez szükséges információk birtokában sincs a lakosság. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Papír

A papír egy szilárd anyag, amelyre kézzel írjuk a szöveget, illetve gyakran használt... Tovább

Kutyabarát étterem

Étterembe mennél, de nem szeretnéd otthon hagyni négylábú barátodat? Szerencsére egyre több... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Világunk