notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Az amerikai hadügyminisztérium munkacsoportot létesít az UFO-észlelések kivizsgálására

hirdetes

Az amerikai hadügyminisztérium megtette a bejelentést, miszerint vizsgálni kezdik az UFO-észleléseket

Szaka Ádám
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Kedden este történt meg a bejelentés a Pentagonban, mely szerint az Egyesült Államok védelmi minisztériuma arra a döntésre jutott, hogy új munkacsoport megalakításán fognak fáradozni, akik feladata a korlátozott légtérben történő UFO-jelentések kivizsgálása lesz.

Munkacsoport jön létre az UFO-jelenségek vizsgálatára az USA-ban

Az UFO-kat kutató csoport megszervezése 

Az új szervezeti egységet a „Repülő Tárgyak Azonosítását és Kezelését Koordináló Csoport”, rövidítve AOIMSG elnevezéssel illették, ezt a nemzeti hírszerzési igazgató hivatali munkatársai, a hírszerzésért felelős védelmi államtitkár, valamint a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője fogják a felügyeletük alatt tartani.

A Pentagon ezáltal felveszi a kesztyűt a kémtevékenységekkel szemben is 

Amint azt Kathleen Hicks nyilatkozta, aki az USA védelmi miniszterhelyettese, az azonosítatlan repülő jelenségek, vagyis az UAP-k jelenlevése kockázatot jelent a légi személyzet biztonságát tekintve, valamint okot adhatnak nemzetbiztonsági aggodalmakra egyaránt, amennyiben a korlátozott légtérre koncentrálunk. Washington aggódik amiatt, hogy a kínaiak milyen drónokkal és egyéb repülésre képes eszközökkel folytatnak kémtevékenységeket.

hirdetes

Ez a munkaközösség az utóda a 2020-ban, augusztus hónapban felállított amerikai haditengerészet csoportjának, a feladatuk a repülő tárgyak azonosítása, észlelése, és azok esetleges tulajdonságainak megállapítása lesz a jövőben. A Pentagon közleménye azt szintúgy hozzátette, hogy a csapat a fentebb említett eszközök általi elképzelhető fenyegetéseket is értékelni, legjobb tudása szerint csökkenti majd. 

Észlelések az USA szerte 

A kormányzat egy jelentés közzétételét intézte júniusban, ebben 144 észlelés szerepelt, azonban a jelentés kimondta, miszerint nem rendelkeztetek elegendő információval, hogy azonosítani tudták volna a rejtélyes repülő objektumokat. Emiatt határozták el a munkacsoport létrehozását. 

hirdetes

Három olyan videó került nyilvánosság elé a Pentagonnak köszönhetően a múlt évben, melyek az USA haditengerészetének hivatásos pilótái által készültek. Kettőt 2015 januárjában rögzítettek, egyet pedig 2004 novemberében. A felvételeken az „azonosítatlan repülő jelenségekkel” megesett találkozást sikerült megörökíteniük. Már az 1940-es évektől fogva foglalkozik az amerikai hadsereg azzal, hogy az azonosítatlan repülő tárgyakat, valamint az ebbe a kategóriába tartozó „repülő csészealjakat” hitelesítsék, leleplezzék.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Iskola

Oktatási intézmény, gyakran a fiatalság ádáz ellensége. Az alapvető műveltség... Tovább

Kerékpárzár

Ha rendelkezel biciklivel, mindenképpen szükséges hozzá egy kerékpárzár is. Akár egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Lenyűgöző technika Technika Világunk