notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Az amerikai hadügyminisztérium munkacsoportot létesít az UFO-észlelések kivizsgálására

hirdetes

Az amerikai hadügyminisztérium megtette a bejelentést, miszerint vizsgálni kezdik az UFO-észleléseket

Szaka Ádám
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Kedden este történt meg a bejelentés a Pentagonban, mely szerint az Egyesült Államok védelmi minisztériuma arra a döntésre jutott, hogy új munkacsoport megalakításán fognak fáradozni, akik feladata a korlátozott légtérben történő UFO-jelentések kivizsgálása lesz.

Munkacsoport jön létre az UFO-jelenségek vizsgálatára az USA-ban

Az UFO-kat kutató csoport megszervezése 

Az új szervezeti egységet a „Repülő Tárgyak Azonosítását és Kezelését Koordináló Csoport”, rövidítve AOIMSG elnevezéssel illették, ezt a nemzeti hírszerzési igazgató hivatali munkatársai, a hírszerzésért felelős védelmi államtitkár, valamint a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője fogják a felügyeletük alatt tartani.

A Pentagon ezáltal felveszi a kesztyűt a kémtevékenységekkel szemben is 

Amint azt Kathleen Hicks nyilatkozta, aki az USA védelmi miniszterhelyettese, az azonosítatlan repülő jelenségek, vagyis az UAP-k jelenlevése kockázatot jelent a légi személyzet biztonságát tekintve, valamint okot adhatnak nemzetbiztonsági aggodalmakra egyaránt, amennyiben a korlátozott légtérre koncentrálunk. Washington aggódik amiatt, hogy a kínaiak milyen drónokkal és egyéb repülésre képes eszközökkel folytatnak kémtevékenységeket.

hirdetes

Ez a munkaközösség az utóda a 2020-ban, augusztus hónapban felállított amerikai haditengerészet csoportjának, a feladatuk a repülő tárgyak azonosítása, észlelése, és azok esetleges tulajdonságainak megállapítása lesz a jövőben. A Pentagon közleménye azt szintúgy hozzátette, hogy a csapat a fentebb említett eszközök általi elképzelhető fenyegetéseket is értékelni, legjobb tudása szerint csökkenti majd. 

Észlelések az USA szerte 

A kormányzat egy jelentés közzétételét intézte júniusban, ebben 144 észlelés szerepelt, azonban a jelentés kimondta, miszerint nem rendelkeztetek elegendő információval, hogy azonosítani tudták volna a rejtélyes repülő objektumokat. Emiatt határozták el a munkacsoport létrehozását. 

hirdetes

Három olyan videó került nyilvánosság elé a Pentagonnak köszönhetően a múlt évben, melyek az USA haditengerészetének hivatásos pilótái által készültek. Kettőt 2015 januárjában rögzítettek, egyet pedig 2004 novemberében. A felvételeken az „azonosítatlan repülő jelenségekkel” megesett találkozást sikerült megörökíteniük. Már az 1940-es évektől fogva foglalkozik az amerikai hadsereg azzal, hogy az azonosítatlan repülő tárgyakat, valamint az ebbe a kategóriába tartozó „repülő csészealjakat” hitelesítsék, leleplezzék.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Valentin nap

Az angolszász szokás Magyarországon az angol elnevezés magyarosított formájú átvételével,... Tovább

Újság

Az újság első sorban egy kézzel fogható, papírból készülő médium, amely segítségével... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Lenyűgöző technika Technika Világunk