Az új Opel Astra-k közé végre megérkezett a kombi verzió is

Ismét egy új Astra lépett színre – Bemutatásra került az új Opel Astra kombi változata is

Szerző: Szaka Ádám - 2021.12.01.

A hivatalos néven Astra Sports Tourer elnevezés alatt futó családi autó, az új Opel Astra személyautók kombi kategóriába tartozó megfelelője lesz. Megjelenése igencsak impozáns, és a felszereltségét tekintve minden olyan dologgal rendelkezik, amelyekkel egy modern családi kocsit el kell látni a gyártóknak. 

Megérkezett az Opel Astra Sports Tourer, az új Astra-k kombija

Az Astra Sports Tourer végre megmutatkozott a nyilvánosság előtt 

A kompakt modellt a közelmúltban mutatta be az Opel, amely egy ötajtós járgány volt, ám most végre megérkezett a családi autók feladatát ellátó kombi változat is. Az új személyautó 2,7 méteres tengelytávra tett szert, ez a korábbi változatétól 7 centiméterrel több, azonban az összképet tekintve a modell 6 centiméterrel rövidebb, így a hosszát vizsgálva összesen 4,6 métert tesz ki. Az öt ajtóval rendelkező, új Astra verziónál ez a modell 5,7 centiméterrel lett hosszabb. 

Nagy csomagtér, nagy családoknak 

Az újonnan bemutatott Astra Sports Tourer 608 literes űrmértékű csomagtérrel rendelkezik, viszont ezen a kapacitáson képes változtatni az autó tulajdonosa, amennyiben a hátsó üléstámlákat előre dönti, ezzel a módszerrel a méret 1634 literre szökik fel. A plug-in hibrid verzióknál a csomagtér alapjáraton 548 litert tudhat magáénak, a fentebb említett, bővítésre alkalmas módszer bevetésével itt 1574 literre növelhető a csomagraktározó terület.  

Az új Astra kombi kinézete és motorikus képességei 

Első ránézésre, amennyiben az autó megjelenését értjük, nem igazán tanúsít eltérést az ötajtós fivérétől, adaptív pixelvezérelt rendszerű LED-es lámpákkal lett konstruálva. Vezeték nélküli mobilcsatlakozás található az utastérben, valamint digitális képernyők. Újdonságnak számít a konnektoros hibrid a motortérben, ez egyébként a normál változatoknál úgyszintén jelen van. A háromhengeres benzines 1.2 literes, 110, valamint 130 lóerővel bír, a dízel verzió 1.5 literes, 130 lóerőt tulajdoníthatunk neki, a plug-in hibrid képes a 180, de a csúcsváltozat akár a 225 lóerőre is. 12,4 kWh kapacitással bíró akkumulátort építettek a plug-in hibridbe, amely e-hatótávot kölcsönöz neki 50 kilóméteren. Az autóban a villamosított hajtás egyaránt jelen van. 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket