A Microsoft bejelentette, hogyan változnak ezentúl a Windows 10 frissítések

Mire számíthatnak a jövőben a Windows 10 felhasználók? - Változás köszönt be a frissítéseket tekintve

Szerző: Szaka Ádám - 2021.11.18.

Megszűnik a Microsoftnál az a gyakorlati szokás, miszerint évente kettő Windows frissítéssel kellett számolnia a felhasználóknak. A változások kapcsolatban állnak azzal, hogy a Windows 11 belépett a képbe a nyár folyamán.

Változtatni fognak a frissítési ütemterveken a Windows 10-et illetően

Szükségszerű lesz-e az átállás?

A Windows 11 nyári bejelentésekor tudhatóvá vált az a tény, hogy a Microsoft a Windows 10-et még a 2025. év októberéig támogatni fogja, ezért nem kell sietniük azoknak a használóknak, akik számára a legújabb operációs rendszer unszimpatikus az eddig tudottak alapján.

Új ütemterv a Windows 10 frissítések kapcsán

Nem olyan régtől lehet hozzáférni a Windows 10 novemberi updatejéhez, ez apróságokkal bővítette a repertoárt, azonban az ezt követő frissítésre a hírek szerint igencsak sokat kell majd várni.

A redmondiak bejelentése alapján kiderült, hogy a Windows 10-re mostantól csupán évente egy nagyobb update fog megjelenni, ezek szolgáltathatnak új funkciókat, amelyek összehangolásba kerülnek a Windows 11 ütemezésével.

 Leszálló ágban lesz innentől a Windows 10?

 "A Windows 10-nél áttérünk egy új kiadási ütemre, hogy igazodjunk a Windows 11 ütemezéséhez, éves funkciófrissítéseket célozva. A Windows 10 következő funkciófrissítése így 2022 második felére várható." – hangzott el a Microsofttól a kinyilatkoztatás. Ez egyenértékű azzal, miszerint már nincs értelme nagy változásokra számítani a régebbi rendszerrel kapcsolatban. Ezek az éves frissítések valószínűleg eltörpülnek majd amellett, hogy a cég mennyi energiát fog fektetni a legújabb operációs rendszer felfuttatásába.

Amennyiben azt tartjuk szem előtt, hogy 2025-ig még a Windows 10 támogatott lesz, úgy 4 frissítési csomagra még minden bizonnyal számíthatunk, többre valószínűleg már nem. Ez idő alatt reménykedhetünk benne, hogy a Windows 11 is eléri azt a szintet, amikor már a kissé félénkebb felhasználók számára sem jár majd szájhúzással az átállás. 

Íme egy bemutató az új rendszerről: 
 


 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket