notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Az 5 leggyakoribb befektetési hiba, amit rengetegen elrontanak, te ne legyél köztük!

hirdetes

Az 5 leggyakoribb befektetési hiba, amit rengetegen elrontanak, te ne legyél köztük!

Marx Károly
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Tipikus befektetési hibák

3. Nem egy portfólióban, hanem egy különálló eszközökben gondolkodunk

Abban az esetben, ha egyedi részvénybe vagy éppen kötvénybe fektetünk, akkor jóval nagyobb a kockázatvállalás, mintha csak egy jól diverzifikált, egyszerre több eszközből összerakott befektetési alapba vagy indexbe tesszük a pénzünket. Ha nincsen megfelelő diverzifikációnk, akkor meglehetősen ki vagyunk téve különböző vállalatokat vagy szektorokat érintő kockázatnak. Ha van egy gondosan összeállított, hatékony portfóliónk, akkor egy bizonyos kockázati szinthez, a lehető legnagyobb várható hozamot várhatjuk. Ha egy ilyen helyzetbe találjuk magunkat, akkor mindig az arany középutat érdemes választani, ugyanis egy viszonylag kis méretű portfólió alkalmazásakor a túl sok eszköz erősen megemelheti a költségeinket.

hirdetes

4. Túl gyakran akarunk kereskedni

Abban az esetben, ha sokszor adunk-veszünk egy adott portfólión belül, vagy minden nap le akarjuk küzdeni a napi árfolyammozgást, akkor sokszor pórul járhatunk. Először is azért, mert valószínűleg nem találjuk meg a megfelelő be- és kiszálló pontokat, másodszor pedig a túlzott mennyiségű kereskedés rengeteg költségvetéssel jár. Ebben az esetben is érdemes hosszú távon gondolkodni és egy jól kialakított stratégiát követni.

hirdetes

5. Nem ésszerű alapokon állnak az elvárásaink

A befektetők életében gyakran előfordul a türelmetlenség, és az átgondolatlanság, illetve a túl nagy kockázatvállalás. Ezek talán a legnagyobb hibalehetőségek. Mindig figyelembe kell venni az aktuális hozamkörnyezetet, illetve a kis kockázattal is elérhető hozamszintet, és ezekhez kell igazítani az elvárásainkat. Itt is nagyon fontos, hogy mindig hosszú távokban gondolkodjunk a befektetéseinkkel kapcsolatban, és ne hagyjuk, hogy a türelmetlenségünk hatására eltérjünk, az egyébként jól kitalált stratégiánktól.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Csapatépítő helyszínek

A csapatépítő helyszínek általában olyan környezetben helyezkednek el, ahol sok program... Tovább

Nap

A nap szó egy hét egyik napjára utal, amely 24 órából áll. Ilyen esetben köznévként... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség