A legjobb nevelési tippek szülők számára!

Nem hagyják, hogy más emberek leszidják őket

A szülők ösztönösen próbálják védeni a gyermekeiket, de néhányan ezt veszélyes túlzásokba viszik. Te más szemmel látod fiadat vagy lányodat, mint a többi rokonod, ismerősöd és a tanárok. Ez fontos, mert amikor ők vigyáznak rájuk, akkor pártatlanul ítélhetik meg a viselkedésüket és ilyenkor a gyerekekre olyan dolgok miatt is rászólhatnak, amiket te otthon elnézel nekik.

 

Ha hozzá szoknak, hogy rajtad kívül senki nem szól nekik a viselkedésük miatt, akkor valahányszor nem vagy jelen, azt csinálnak majd, amit csak akarnak.

 

 

Mindenért azonnal ugranak a gyerek kérésére

Mindent a maga idejében – ezt nem alkalmazza minden szülő, holott igazán fontos lenne. Amikor a gyerek valami olyasmire vágyik, amire nincs azonnali szüksége, akkor teljesen normális, ha nem ugrasz azonnal, mint aki egy parancsot kapott. Persze nem szabad átesni a ló túloldalára – igenis fontos, hogy odafigyeljünk a szükségleteikre, de napi több óra játék a tableten egyáltalán nem tartozik ezek közé.

 

Ha elég nagyok, akkor nyugodtan próbálkozhatsz feladatok kiadásával, amiket különböző jutalmakkal tehetsz szimpatikussá számukra.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket