A legjobb nevelési tippek szülők számára!

Mindig kifogásokat keresnek a javukra

Ne próbáld megmagyarázni, hogy miért nézed el nekik a rosszalkodást. Igenis tudasd velük, hogy ha csúnyán beszélnek vagy szándékosan tönkre tesznek valamit, az következményekkel jár. Inkább te tanítsd ezt meg nekik, mint más. Legyen az néhány szigorú szó vagy szobafogság, éreztetni kell velük tetteik súlyát.

 

Nem hagyják, hogy a gyerek unatkozzon

Ez egy rendkívül fontos és gyakran feledésbe merülő dolog. A gyerekeknek szükségük van egy kis szellemi pihenőidőre a játszadozás és egyéb tevékenységek után. Ha szabad teret adsz neki, azzal lehetőséget biztosítasz számára, hogy felfedezze a világot és saját magát. Ilyenkor új dolgok kezdhetik érdekelni és kiélheti kreatív hajlamait is.

 

Ilyenkor az is fontos, hogy időnként megkérdezd tőle – mire gondol éppen? Mi a véleménye arról, amit csinál vagy amit tegnap csináltatok együtt? Ha erre nincs lehetőséged, akkor adj neki több opciót, amivel lefoglalhatja magát és várd ki, hogy melyiket választja.

 

A gyermeknevelést nem lehet csupán néhány bekezdésben összefoglalni, és ennek a cikknek nem is ez lett volna a célja. A legfontosabb üzenet itt az, hogy ne féljünk néha egy kis szülői szigort alkalmazni, mert később sokkal nagyobb problémák származhatnak a hanyagságból! Idővel belátod majd, hogy jó döntés volt fiatalon bemutatni gyermekednek a „szabad” és „nem szabad” fogalmakat!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket