notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A legjobb nevelési tippek szülők számára!

hirdetes

Így érheted el, hogy gyermekeid mindig illedelmesen viselkedjenek!

MC
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Gyakran hisztizik a gyerek? Nem fogad szót vagy olyan dolgokat csinál, amik meg lettek tiltva neki? Most felsorolunk néhány dolgot, amik segíthetnek ezen!

A legjobb nevelési tippek szülők számára!

A gyerekvállalás nem kis feladat, a szülők munkája pedig sokkal több, mint amire bárki elsőre számítana. Nem elég azonban csupán a gyermekek egészségéről és biztonságáról gondoskodni – a személyiségük fejlődésében kulcsfontosságú a szülők szerepe. Sokan pont itt buknak meg.

Ahogyan a kicsik felcseperednek, úgy egyre több dolgot lesnek el tőlünk, egy idő után pedig elkezdenek egyedülállóan gondolkodni. Hogy milyen emberek is lesznek belőlük, az sokban függ a szülőktől is. Mindenkinek meg vannak a saját nevelési módszerei, de létezik néhány hatalmas hiba, amit senkinek sem szabad elkövetnie.

hirdetes

{cikk}ferfibarlang.hu:fuggo-gyerekek{/cikk}

Nincs megírva sehol, hogy milyen az a helyes és helytelen nevelés, de a gyerekek magatartása sokat árulkodik a szülőkről is. Ugye nem szeretnéd, ha az utcán vagy egy üzletben jelenetet csináljon a kicsi? Az illemszabályokkal minden gyermeknek tisztában kell lennie. Felelősségtudatos szülőként ne féljünk egy kis szigort alkalmazni, ha a helyzet úgy kívánja.

hirdetes

Lássuk, milyen dolgokban hibázik a legtöbb szülő!

 

Félnek a gyerektől

Biztosan mindenki találkozott már azzal a hisztivel, ami akkor történik, ha a kis herceg vagy hercegnő nem kapja meg, amit szeretne. Sok szülő annyira megijed a könnyektől és a sírástól, hogy rémületében nem lát más kiutat, minthogy megadni nekik, amit követelnek.

A probléma ezzel az, hogy megtanulják, hogy minden megkaphatnak egy kis hisztivel kiharcolva. Látjuk, hogy ez hova vezet, ugye? Az ilyen gyerekek átveszik az irányítást a szülők felett, ráadásul nyilvános helyen nagyon zavarók tudnak lenni. Szoktasd hozzá őket, hogy hisztizéssel nem mennek semmire. Inkább most tanulják meg, mint később, amikor ez kellemetlen helyzetbe hozhatja őket (és másokat).

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Méz

A méz egy emberi fogyasztásra alkalmas, különleges anyag, amelyet a méhek állítanak elő a... Tovább

Gumipók

Minőségi anyagból készült gumipókok segítségével elkerülheted a gumipók... Tovább

Tovább a lexikonra