notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A legjobb nevelési tippek szülők számára!

hirdetes

Így érheted el, hogy gyermekeid mindig illedelmesen viselkedjenek!

MC
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A legjobb nevelési tippek szülők számára!

Hogyan neveljünk illemtudó gyereket - harmadik oldal

Mindig kifogásokat keresnek a javukra

Ne próbáld megmagyarázni, hogy miért nézed el nekik a rosszalkodást. Igenis tudasd velük, hogy ha csúnyán beszélnek vagy szándékosan tönkre tesznek valamit, az következményekkel jár. Inkább te tanítsd ezt meg nekik, mint más. Legyen az néhány szigorú szó vagy szobafogság, éreztetni kell velük tetteik súlyát.

Nem hagyják, hogy a gyerek unatkozzon

Ez egy rendkívül fontos és gyakran feledésbe merülő dolog. A gyerekeknek szükségük van egy kis szellemi pihenőidőre a játszadozás és egyéb tevékenységek után. Ha szabad teret adsz neki, azzal lehetőséget biztosítasz számára, hogy felfedezze a világot és saját magát. Ilyenkor új dolgok kezdhetik érdekelni és kiélheti kreatív hajlamait is.

hirdetes

Ilyenkor az is fontos, hogy időnként megkérdezd tőle – mire gondol éppen? Mi a véleménye arról, amit csinál vagy amit tegnap csináltatok együtt? Ha erre nincs lehetőséged, akkor adj neki több opciót, amivel lefoglalhatja magát és várd ki, hogy melyiket választja.

hirdetes

A gyermeknevelést nem lehet csupán néhány bekezdésben összefoglalni, és ennek a cikknek nem is ez lett volna a célja. A legfontosabb üzenet itt az, hogy ne féljünk néha egy kis szülői szigort alkalmazni, mert később sokkal nagyobb problémák származhatnak a hanyagságból! Idővel belátod majd, hogy jó döntés volt fiatalon bemutatni gyermekednek a „szabad” és „nem szabad” fogalmakat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Iskola

Oktatási intézmény, gyakran a fiatalság ádáz ellensége. Az alapvető műveltség... Tovább

Motor

A motor szónak több értelme lehet, de lényegében hasonló jellegű dolgokra utal, amikor... Tovább

Tovább a lexikonra