Milyen ajándékokat ne adjunk SOHA senkinek?

A „célozgató” ajándék

Míg a legtöbb ajándék szeretetet és törődést fejez ki, a „célozgató” ajándékkal más a helyzet; általában rosszallást, ítélkezést kommunikál az ajándékozott felé.

 

A 40 éves Lori édesanyjától az elmúlt 3 karácsony alkalmával drága hálóingeket kapott. Hordani azonban nem tudta őket, mivel ezek a hálóingek nem ajándékok voltak, hanem célzások. „Mindig két számmal kisebbek voltak nekem”, mondta Lori, akin elmondása szerint 8-10 kiló súlyfelesleg van. „Édesanyám kikapta a kezemből aztán azt mondta: hát ez nem a te méreted, igaz? Tudod drágám sose fogsz megházasodni, ha nem fogysz le egy kicsit”.

 

 

A „nem”-ajándék

A közös költségvetéssel működő háztartásokban, ha valamit amúgy is megvettünk volna, az nem számít ajándéknak. Zoknik, serpenyők és hajkefék érdemelték ki legtöbbször ezt a címet a megkérdezett emberek szerint. A legrosszabb „nem”-ajándékok mégis azok a nagyszabású költségekkel járó dolgok, amikről az ajándékozott nem lett megkérdezve és leginkább „minden rólam szól” ajándékoknak tűnnek.

 

„Bizonyára láttatok már hirdetéseket, amikben egy nagy masnival átkötött autó van, és csodálkoztatok, hogy ki az, aki ezt karácsonyra veszi meg neked” mondta a 30 éves Sara. „Nos, nekem a férjem volt ez a személy. Úgy gondolom pont az ilyen hirdetések adták neki az ötletet. Még mindig fizetem a részletet arra a karácsonyi ajándékra, amit MI használunk. Általában nem viselkedik ilyen ostoba módon. Gondolom azt hitte, hősként fogok ránézni, hogy még a masni, meg minden egyéb ott volt.

 

Ezek a sztorik arra szolgálnak, hogy megmutassák: ajándékot adni nem egyszerű. Időigényes és drága is, ráadásul a vásárlók többsége ilyenkor szenved a bőség zavarától. Amikor azonban valami elnyeri a „Legrosszabb Ajándék” címet, nem is ajándékról van szó, hanem egyfajta üzenetről, amiben sértés, vagy csak szimpla figyelmetlenség van. Ha van valami közös a jó és rossz ajándékok között, akkor az az, hogy a szándék a lényeg.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket