Alkoholos italok online: minőségi rumok

Alkoholos italok online: minőségi rumok

Szerző: mprof - 2023.05.31.

Az online boltok népszerűségével megnőtt a kereslet az alkoholos italokra is, így például a rum végre megkapja azt a figyelmet, amit megérdemel. Különféle lehetőségek közül választhatunk. Ezt olyan gyógyszernek tekintik, amelyet szívesebben fogyasztunk télen, hogy megvédjük magunkat a hideg időjárástól. A rum kifejezetten cukornádlé erjesztésével és desztillálásával készül, ami biztonságossá teszi a felnőttek számára a fogyasztását, és segít nekik megbirkózni a hideg évszak okozta problémákkal. Emiatt főleg a skandináv országokban, vagy a szomszédos Ausztriában ebben a szezonban szívesebben isznak ilyen italt.

A különleges ital

A szakértők azt mondják, hogy a rum az egyik leginkább alulértékelt szeszesital. Ez nem csak tengerész alkohol, vagy a Piña Colada összetevője – az előállításához használt technikák közül sok hasonló a whiskyhez, és valóban vannak olyan finom rumok, amelyekből egyszerűen meg kell kóstolni egy pohárral, hogy élvezzük és megismerjük a zamatát.

Ugyan a rendelkezésre álló változatos stílusok elképesztően sokoldalúvá teszik a rumot, ördögien megnehezítik az előállítását is. A technikák, az összetevők, a keverés, a származási hely, az érlelés helye és így tovább mind hozzájárulnak egy olyan egyedi szellemhez, amely több tiszteletet érdemel, mintha lapos üvegbe zárnánk az italélményt.

A túlzott ivást természetesen soha nem javasolják az egészségügyi szakemberek. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az alkohol közvetlenül kapcsolódik a rák többféle típusának kialakulásához. Ráadásul a Pennsylvaniai Egyetem tudósai szerint a rendszeres ivás sokkal gyorsabban öregítheti az agyat, ami kognitív károsodásokhoz vezethet. Szóval csak mértékkel!
Ennek ellenére egy friss tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a mérsékelt mennyiségű alkohol fogyasztása csökkentheti a stresszhez kapcsolódó jeleket, amelyek szívbetegséget okozhatnak. Az American College of Cardiology kutatói szerint ez az első jelentés, amely ilyen módon összekapcsolja a mértékletes ivást a szív egészségével. Hasonlóképpen, egy Ausztráliában végzett tanulmány szerint a mértékletes ivás jobb az öregedő szíveknek, mint a nem ivás! Ha jó egészségnek örvend és nagykorú, egy finom rum alapú koktél remek kiegészítője lehet egy éjszakának, nyaralásnak, randevúnak vagy bármilyen alkalomnak. Azonban, ahogy fentebb jeleztük ne essünk túlzásba a fogyasztásával.

A hazai internetes boltokban már 10 ezer forintért beszerezhető a Rum The Demon's Shareméghozzá díszdobozban.

Talán hallotta már az „Angyalok jussa” elnevezést, amely a párlatok világában azt jelenti, ami a hordóból az érési időszak alatt elpárolog, és amelynek mennyisége nagymértékben függ az adott itallepárló földrajzi lokációjától. Úgy vélték korábban, hogy ezt a mennyiséget az „angyalok gurítják le, akik igényt tartanak erre a jutalékra”. Majd, miközben a hordó közelében alszik, a Démon a valaha volt legfinomabb nedűről álmodik, és mindent megtesz azért, hogy az Angyalok ne tulajdonítsanak belőle sokat. Végül a hordók tartalmát ördögi képességeivel kikeveri és a mesterművet a palackba zárja. A teremtés tehát végbement, a Démonnak saját itala van! A páratlan rum tehát már messzi földön híres. A Demon's Share rumokat az itáliai Savio Traiding cég palackozza, szintén ebbe a csoportba tartozik a már itthon is jól ismert és népszerű Malecon rummárka.
 

Rumok a sokszínűség jegyében


A rum a fehértől, az aranytól, a sötéttől és a fűszerestől terjed, ami kissé elsöprő lehet, ha még csak most kezdi eme élmény felfedezését. A sötét rumot rendszeresen használják tiszta formában emésztőszer gyanánt. Mindezek mellett ez az ital remekül passzol a cseresznye, az ananász, a dinnye, a papaya, a csokoládé és a kedvenc kávénk mellé. Az arany és fehér fajták nevezetesek puncs vagy koktélok készítéséhez, többek közt: Daiquiri, Cuba Libre, Mai tai, Mojito, vagy épp Piña Colada.
Szerencsére a hazai internetes shopokban számos típus közül válogathatunk kedvünkre.
Szóval, ha ezen a nyáron szeretne egy kis ízelítőt kapni a trópusokból az otthonába, akkor vásárolja meg a kedvenc rumját.
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket