Tényleg nem maradt már normális férfi és nő, aki ne lenne foglalt?

Egy felmérésben 245 főiskolás nő véleményét vetették össze, és rájöttek, hogy a foglalt férfiak lényegesen vonzóbbak a hölgyek szemében, mint egyedülálló társaik.

 

A résztvevők sokkal vonzóbbnak ítélték az olyan fotókon szereplő férfiakat, ahol egy nő is volt mellettük, mint azokat, akik egyedül voltak láthatók a képen.

 

 

Talán a férfiak (közülük is főleg a fiatalabb korosztály) is tapasztalta már, hogy hosszas párkapcsolati szünet után, amint összejönnek egy lánnyal, hirtelen egyre több másik lány is érdeklődni kezd irántuk. Bizony, a „tiltott gyümölcs” mindig finomabb, ahogyan a szomszéd kertjében is mindig zöldebb a fű.

 

Nem csak a nőkre jellemző

Ezt a jelenség az úgynevezett „mate choice copying” azaz egyfajta „párválasztási utánzás”, és a legtöbb férfi és nő is hajlamos rá – szóval ne kezdjünk el máris ujjal mutogatni a hölgyekre, a férfiak is gyakran követik ezt a tudatalatti logikát. A szakértők szerint ez megkönnyíti az emberek számára az ideális partner kiválasztását.

 

Nem vizsgálták meg viszont azt, hogy a férfiak részéről milyen eltérések vannak ebben a hozzáállásban hosszútávú és rövidtávú kapcsolatok esetén. Több munkára lesz szükség a jelenség pontos megismeréséhez.

 

Persze ez egyáltalán nem jelenti, hogy mindenkire egységesen igaz mindez, hiszen különbözőek vagyunk. Mégis úgy gondolom, hogy a szakértők nagyon is jól rávilágítottak a „normális férfiak (vagy nők) mind foglaltak” kijelentés valódi okára!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket