Így faraghatsz kisfiúból rendes férfit apaként

3. Becsüld meg az időt, amit a fiaddal töltesz!

Amennyire gyorsan rohan az idő, hipp-hopp eljön az is, mikor már nem a te társaságodat fogja annyira keresni, hanem inkább a barátokét. Becsüld hát meg addig azt az időt, amit együtt töltötök és ne mondj neki nemet, ha van egy kis időd is. Ezzel erősebb lesz a kapocs, amit majd ő is tovább visz, hiszen tőled tanulja ezt is. Az együtt töltött idő alatt pedig csinálhattok igazán férfias dolgokat is, mint például a kertet rendezni, autót szerelni, csavarozni, szögelni, barkácsolni valamit, ebből látja majd meg ő is az igazi férfi szerepeket egy családban.


4. Tanítsd meg neki az önvédelmet és az önfegyelmet!

Nincs azzal semmi baj, ha együtt birkóztok, verekedtek, azzal inkább van, hogyha nem tanítja meg az apa közben a fiának, hogy mikor is szabad ütni. Nagyon fontos, hogy tudja és tisztában legyen vele, hogy ha baj van és szavakkal meg lehet oldani a problémát, akkor úgy tegyen. Meg kell tanulnia azt is, hogy nem mindenáron az öklével tudja megoldani a kérdést.


5. Tanítsd meg neki mi a becsület, becsületszó!

A becsület az erkölcsi szembenézés képessége, mikor valaki felelősséget tud vállalni a tetteiért. Ha becsületszavadat adod valakinek és be is tartod, akkor igazi Úr vagy. Ezt senki más nem tudja megtanítani a fiának, csakis az apja.

 

További tanácsokért lapozz egyet!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket