Így faraghatsz kisfiúból rendes férfit apaként

6. Legyél az apja! Ne pedig a barátja!

Barátból sok van, apa viszont csak egy! Ez nagyon fontos. Persze lehet barátilag tanácsot adni fiadnak, de a barátság egy opció és nem pedig egy kiváltság. Egy apa óv, bíztat, védelmez és a több évtizedes tapasztalatával ad tanácsot, mutat példát. Ha barátként tekint rád fiad, akkor nem fogadja meg annyira a tanácsaid a későbbiekben és nem feltétlen fog rád felnézni, mint egy apára.


7. Legyél pédaképe!

Leginkább tettekkel tudod megtanítani fiadnak, hogy betartsa a szabályokat, hogy hogyan éljen JÓL az életben! Élj te is ezek a szabályok, elvárások szerint, hiszen előbb-utóbb úgyis azt fogja követni, amit látott és nem azt, amit hallott tőled. Az elvárások legyenek tiszták, érthetőek és betartottak. Ha pedig megszegi őket, akkor világosítsd fel arról, hogy milyen következményekkel járhat, ha letér a helyes útról. Cselekedj mindig úgy, ahogyan szeretnéd, hogy felnőtt fiad is cselekedjen.

 

8. Tanítsd meg neki, hogy mindenkinek vannak hibái! Neked is!

Bár igaz, hogy kisfiad úgy tekint rád, mint egy valódi hősre, de meg kell, hogy értse azt, hogy néha te is hibázol. Ha hibázol akkor kérj bocsánatot, ezért később még jobban fog becsülni téged. Ha bocsánatot kérsz a hibádért, akkor azt fogja látni, hogy felelősséget vállaltál a tetteidért, így megtanulja ő is, hogy hibázni emberi dolog, nem szabad másra hárítani a hibánkat, nem szabad eltusolni, férfiasan be kell vállalni azt. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket