Újraindult a győri Audi: Újra termel a győri Audi, méghozzá vírus biztosan

Újra termel a győri Audi, méghozzá vírus biztosan

Szerző: noemivida - 2020.04.14.

Majdnem egy hónapja, egészen pontosan március 17-én számoltunk be róla, hogy a koronavírus következtében leállítja a legtöbb európai autógyár a termelést, köztük a győri Audi is. Akkor azt nyilatkozták, hogy körülbelül 1 hónapos leállással kell számolni. Ez a kalkuláció nem is volt olyan rossz, hiszen a mai napon újra is indult a gyártás.

Újraindul a termelés az Audi gyárban Győrben

Átfogó intézménycsomagot dolgoztak ki

A koronavírus járványnak egyáltalán nem lett vége, sőt még csak nem is tetőzött a gyártás mégis újra indulhat Győrben. Ennek pedig az az oka, hogy az Audinak a Volkswagen Konszernnel egyeztetve sikerült egy olyan átfogó intézménycsomagot kialakítania, ami lehetővé teszi a megelőző járványügyi előírások melletti munkavégzést. Többek között a megfelelő, másfél méteres távolságok betartását minden egyes munkafolyamat elvégzésekor, és a kísérő, szükséges események lebonyolításánál is. 

 

Ilyen lépések kellenek a vírus mentes termeléshez

A másfél méteres távolságtartásán túl tehát egyéb intézkedéseket is kellett hozni. Többek között megduplázzák a munkába járáshoz használt buszok számát, valamint ezeket folyamatosan fertőtlenítik.  A személyügyön a személyes kapcsolattartást, telefonos ügyintézésre cserélték. A munkahelyi étkező nem nyit ki, a vállalat előre csomagolva, elvitelre biztosít csak étkezési lehetőséget a dolgozóinak. Természetesen a higiéniára is fokozott figyelmet fordítanak. Továbá a munkatársaknak speciális oktató programon kell részt venniük, ahol a kibővített óvintézkedésekről is tájékoztatást kapnak. Továbbá egy komplex eljárási rendet is kialakítottak arra az esetre, ha bármely munkatárs esetében felmerülne a koronavírus gyanúja.

 

A koronavírus Magyarországon

Magyarországon még mindig fent áll a koronavírus miatt kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet, sőt különböző kijárási korlátozások vannak hatályban visszavonásig. Ám ezek a korlátozások megengedik a munkába való bejárást is többek között. Jelenleg 1512 beazonosított koronavírussal fertőzött egyén van hazánk területén, az elhunytak száma igen magas, 122-en vesztették életüket. Világszinten pedig fertőzöttek száma közelíti a 2 millió főt, éppen ezért fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy mi magunk ne váljunk vírushordozókká, tartsuk magunkat az előírt megelőző intézkedésekhez. 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket