Milyenek vagyunk a zenei ízlésünk alapján?

Mit árul el rólad kedvenc zenéd - második oldal

Heavy Metal: gyengédek és kreatívak. Bármilyen meglepő is, a kemény külső gyakran érzékeny belsőt rejthet. Ez természetesen nem rossz dolog, csupán a legtöbbeknek nem ez az első dolog, ami eszkübe jut, amikor meglátnak egy szakállas, feketébe öltözött „metálost”. Egy 36 ezer főt megvizsgáló kutatás eredményei alapján a Heavy Metal rajongói leginkább a klasszikus zenék kedvelőihez hasonlíthatók, csupán fiatalabb kivitelben (erről lejjebb bővebben).

 

Klasszikusok: megfontoltak és összetettek. Kedvenc zenei darabjaikhoz hasonlóan a klasszikusok kedvelői is kimért emberek. A korábban említett felmérés szerint kreatív, introvertált személyek, akik nagy önbecsüléssel bírnak. A metálrajongókhoz hasonlóan a zenehallgatás számukra is egy magasztos élmény, amit nem szokásuk félvállról venni. Érdemes megemlíteni, hogy a klasszikusok rajongói lényegesen magasabb pontszámot értek el a tesztek során, mint bármilyen más műfaj képviselői, ebből következtették, hogy intelligensebbek, mint a többi zenei stílus kedvelői.

 

Folk, Jazz, Blues: az egy, vagy több ilyen műfaj kedvelői sok hasonlóságot mutatnak a klasszikusokat hallgatókhoz. Gondolkodásuk nyitott, de mégis összetett, és rendkívül kreatívak. Sokkal inkább edzik elméjüket zenével, mint testüket sportolással. Azok például, akik gyakran improvizálnak jazz-dallamokat, gyakran annyira koncentrálnak a kreativitásra, hogy más dolgokat átmenetileg teljesen kizárnak elméjükből.

 

Inkább a rap, pop, vagy esetleg country érdekel? A következő oldalon ezeket is bemutatjuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket