Milyenek vagyunk a zenei ízlésünk alapján?

Mutasd a kedvenc zenéd, megmondom ki vagy!

Szerző: kvothe - 2020.04.20.

Sztereotípiák alátámasztása és megcáfolása – milyenek vagyunk valójában kedvenc zenéink alapján? Te melyik táborba tartozol? Vajon rád is igazak ezek az állítások? A metálosok és a klasszikus zenék kedvelői tényleg hasonlítanak valamiben?

Milyenek vagyunk a zenei ízlésünk alapján?

Életem során nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné a zenét. Az emberek ösztönösen zenei lények – figyeljük csak meg, hogy amikor az óra ketyegését hallgatjuk egy csendes szobában, minden második kattanás máshogyan hangzik, mint az előző. Agyunk még ebben a végtelenül egyszerű  kattogásban is próbál ritmust találni, pedig az óra nem ketyeg másképpen, csak mi képzeljük oda.

 

A zene ott van velünk a reggeli készülődéstől kezdve az lefekvésig. Kedvenc számainkat, előadóinkat hallgatva energetikusabbá, hatékonyabbá válhatunk, míg az olyan stílusok, amiket nem kedvelünk, akár hátráltathatnak is minket a koncentrálásban.

 

Kapcsolódó: mit árul el rólad kedvenc színed, vagy hogy milyen pózban alszol?

 

Rengeteg általánosítás alakult már ki az adott zenei műfaj kedvelőivel kapcsolatban. De vajon mi igaz mindebből? Cikkünkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb stílusokat, és megmutatjuk, hogy milyenek is azok az emberek, akik szeretik őket!

 

A következő oldalakon találjuk a többi műfaj jellemzését is!

 

Rock: a zenei műfajoknak számos alkategóriáját különböztetjük meg, a rock esetén pedig jelentős eltérést tapasztalunk a különböző stílusok kedvelői között. A punk rock kedvelői például intenzív, energikus személyiségek, de általában kevés együttérzést mutatnak mások iránt.

A klasszikus rock szerelmesei keményen dolgoznak és általánosságban lazábbak. Ezzel szemben azonban sokkal egocentrikusabbak, mint mások (képzeljük csak el, hogy milyen nehéz helyet találni egy nagyobb koncert előtt a tömegben). A Pop-fanokhoz hasonlóan ők is előszeretettel játszák újra a régi korok slágereit, hogy javítsák hangulatukat.

Az Indie rock kedvelői kreatív emberek és nyitottak az új dolgok iránt (ahogyan kedvenc zenéik sem feltétlenül tartoznak a hagyományos rock kategóriájába).

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket