Kreatív dolgok amiket 2015-ben találtak fel

11. Egy kávés pohár, ami megcsókol 

Jang Woo Seok a tervező szavait idézve: „Szeretek kávét inni és csókolózni, most már mind a kettőt tudom egyszerre csinálni”.

 

 

12. Egy cipő, ami a lábadhoz alkalmazkodik

Egy japán tervező Masaya Hashimoto egy olyan ötlettel állt elő, hogy lábbeliket hoz létre, amely bármelyméretű lábra tökéletes. A Furoshiki tradicionális japán öltözet inspirálta a cipőt, a lábbeli nem tartalmaz cipőfűzőt, hanem csak tépőzáras megoldással rendelkezik.

 

 

13. Az Armstrong fény zsilip

A futurisztikusan kinéző lámpa egyszerre gyönyörű és misztikus. A lámpa nagyon szimpla eljárással működik, annál több fényt ad minél több idézőjeles krátere nyitva van. Egy orosz tervező hozta létre, hogy ezzel tisztelegjen az Amerikai asztronautának, Neil Armstrongnak.

 

 

14. A láthatatlan billentyűzet

Ez szinte már varázslat a Noki billentyűzet két szimpla karperecnek néz ki, ami követi az ujjaid járását így tudja a gép, hogy milyen betűket is nyomsz le a billentyűzeten. Lenyűgöző kis találmány azonban jelenleg nagyon nehéz használni mivel nem minden területen működik.

 

 

15. Jeladó a bicikliseknek

Az Azerbajdzsáni Elnur Babayev egy olyan ötlettel állt elő, ami segít a bicikliseknek abban, hogy segítse a mögöttük lévő autósokat eligazítani, hogy épp mire készül az utazó biciklis, akkor is, hogy ha teljesen sötét van. Ez a kis szerkezet az üléshez van rögzítve és a biciklis testbeszédéből egy hologramot vetít a hátára, ami szimpla jeleket használ, hogy épp a biciklis mire készül.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket