Így értheted meg kedvencedet, amikor tudatni akar veled valamit

Nyalogatják az arcunkat

A kutyák kifejezetten sok időt töltenek dolgok nyalogatásával. Akár magukat, akár minket vesznek célba ilyenkor, a nyalogatás az egyik leggyakoribb viselkedés a kutyák között, viszont nem minden esteben jelenti ugyanazt. Amikor saját magukat nyalogatják, akkor általában tisztálkodnak vagy sebeiket ápolják, az emberek esetén azonban ez a szeretet jele. Általában ilyenkor arcunkat vagy egyenesen az ajkainkat próbálják „megszeretgetni”. Ha azonba a kutyád megállás nélkül nyalogatni próbál, akkor lehet, hogy egyszerűen csak ezzel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy éhes vagy pisilnie kell.

 

Ráülnek valamilyen testrészünkre

Ezen viselkedést nem nehéz megfejteni – kutyánk egész egyszerűen csak dominanciáját próbálja kimutatni. Eldöntötte, hogy ő a főnök, te pedig csupán egytagja vagy a falkájának, az ő területén.

 

Csak bámulnak bennünket

Észrevetted már, hogy szeretett kutyusod képes hosszú ideig a szemedbe nézni? Miért teszi? Hipnotizálni próbál? A gondolataidat olvassa? Vagy a sajátjait küldi a szemein át? Az igazság ennél sokkal egyszerűbb: a kutyák képesek megérezni, ha vidámak, szomorúak, ijedtek stb. vagyunk. Amikor minket bámulnak, csak próbálják átérezni hogy mit érzünk valójában.

 

És még ennél is több van! Tovább a következő oldalra!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket