Így értheted meg kedvencedet, amikor tudatni akar veled valamit

Döntögetik a fejüket

Néha a kutyák rendkívül aranyos módon döntögetik a fejüket, mintha azt próbálnák kérdezni, hogy „Mit mondtál nekem, ember?” A dolog nincs messze az igazságtól. Egyes szakértők szerint ilyenkor kedvenceink azért forgatják a fejüket, hogy jobban lássák arcunkat, és megértsék, hogy mit akarunk tőlük.

 

Lábunk mögé bújnak vagy lábunkra hajtják a fejüket

Leginkább nyilvános, illetve kutyánk számára ismeretlen helyeken hajlamosak a lábunk mögé bújni kedvenceink. Ez azt jelenti, hogy négylábú barátunk félénk és nem érzi egészen biztonságban magát az adott helyzetben, éppen ezért gazdája lába mögött keresi a menedéket. Számukra mi vagyunk a védelmezők, így hát minket keresnek, ha bármikor biztatásra van szükségük.

 

Ugrálnak, és „rámásznak” az emberek lábára

Néha kedvencünk csak azért ugrál, mert egyszerűen örül, hogy hazaértünk, és várja, hogy játszunk vele. Máskor viszont vadidegenekre is ugrálni kezdenek, néha pedig megragadják a vendég lábát, mintha közösülni akarnának vele. Ezekben az esetekben az erejüket fitogtatják, és tudatni akarják az illetővel, hogy ők az alfahímek.

Általában könnyű megkülönböztetni a különböző ugrálások jelentését: ha a kutya a dominanciáját próbálja bizonyítani, akkor folyamatosan ugrál majd. Ha csupán játékos kedvében csinálja, akkor az ugrások sokkal gyorsabbak és rövid ideig tartanak, illetve két felpattanás között eltelik egy kis szünet.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket