Így értheted meg kedvencedet, amikor tudatni akar veled valamit

Szétcincálják a berendezést otthonodban

Értél már haza úgy, hogy szétszaggatott párnák, vagy feltúrt ülőgarnitúrák fogadtak? Ezek az idegesség jelei. Amikor elmész otthonról, kutyád izgatottan és aggódva várja hogy hazatérj hozzá, ilyenkor pedig néha egyszerűen nem bírnak indulataikkal, és mindezt a berendezésen vezetik le. A cipők, asztallábak sincsenek biztonságban, meg úgy egyáltalán semmi, ami rágható lenne.

 

Szaglásznak

Ezzel biztosan mindenki találkozott már: ha vendégségbe megyünk valahova, ahol kutya van, vagy hozzánk érkezik valaki, akkor kedvencünk rögtön azzal kezdi, hogy megszaglássza az illetőt. Minél ismerősebb egy személy a kutyánknak, annál többet szagolgatják. Egyszerűen csak hiányzott nekik az a bizonyos ember.

 

Kapargatják a padlót

Legyen akármilyen lusta a kutyád, az őseitől örökölt vad szív akkor is ott dobog benne. Éppen ezért próbálnak olyan helyeken (például a hálószobánk padlója) is ásni, ahol látszólag semmi értelme nincs vesződni a dologgal. Általában ezt akkor teszik mielőtt lefeküdnének egy bizonyos helyre, vagy egyszerűen csak túl sok energiájuk van, amit le akarnak vezetni valahogy, mert unatkoznak.

 

A vége a következő oldalon olvasható! Még több viselkedési forma!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket