Így értheted meg kedvencedet, amikor tudatni akar veled valamit

A kutyák szokásai és azok jelentése – így beszélnek hozzánk kedvenceink!

Szerző: kvothe - 2016.11.14.

Most végre megtudhatod, miért kaparássza a padlót kutyusod, mielőtt elalszik, vagy miért ugrál az emberekre.

Így értheted meg kedvencedet, amikor tudatni akar veled valamit

Te is azok közé tartozol, akik azt kívánják, bárcsak beszélgethetnének a kutyájukkal? Azt hiszem, ezzel sokan így vagyunk, de nem feltétlenül szükséges, hogy házikedvencünk emberi nyelven szólaljon meg, mert viselkedése rendkívül sok mindent elárul hangulatáról, szándékairól és érzéseiről.

 

A kutyák az evolúció során számtalan módon megváltoztak, de ösztöneiket nem veszítették el. Az, hogy velünk hogy viselkednek, csak azt bizonyítja, hogy mi is a falkájuk tagjait képezzük szemükben, akár mint vezért, akár mint alárendelt szerepében.

 

Nézzük tehát, mit mondanak az olyan szakértők, mint Cesar Millan ésJulie Hehct kedvenceink szokásairól, és azok jelentéséről!

 

Elfordulnak, mikor megöleljük őket

Az emberek gyakran egy nagy öleléssel mutatják ki szeretetüket egymás iránt. Sokan ezt kutyájukkal is megteszik néha, de észrevetted már, hogy ilyenkor kedvenced megpróbál félrenézni, elfordulni, vagy egész egyszerűen menekülőre fogja? Valójában a kutyák nagyon nem szeretik az ölelgetést, és rossz kedvük lesz tőle. Talán eltűrik, mert szeretik gazdájukat, de egyáltalán nem élvezik. Ilyenkor kedvencünk domináltnak és bezártnak érzik magukat, ez pedig félelmet vált ki belőlük. Ha szeretgetni akarjuk őket, akkor egy fűl- vagy hasvakargatás sokkal kellemesebb számukra!

 

A következő oldalon folytatjuk! Nézd meg a többit is, hogy megértsd kedvenced testbeszédét!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket