20 téli film, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz a hideg napokon is: íme a 20 legjobb téli filmek listája

Top 20 legjobb téli filmek

Idétlen időkig (1993)

Az Idétlen időkig egy örök téli klasszikus. Bill Murray egyik reggel meglepődve tapasztalja, hogy minden pontosan úgy történik, mint az előző nap. Aztán újra, és újra, és újra… a nézők a főszereplő társaságában élhetik át a végtelen tél monotonitását, ami ebben a filmben több, mint egy fehér háttér a cselekmény számára.

 

A hallgatás törvénye (2010)

Jennifer Lawrence első igazán nagy (és Oscarra jelölt) szerepében egy 17 éves lányt alakít, aki mentális beteg édesanyjáról és két testvéréről kell, hogy gondoskodjon. Amikor értesül róla, hogy apja tartozási őket terhelik majd, a lány útra kel, hogy megkeresse őt.

 

Jég veled! (1993)

A jég veled alapötlete annyira abszurd, hogy az ember el sem hinné, hogy igaz történeten alapszik. A film egy jamaikai bobcsapatról szól, akik megpróbálják elsőként képviselni hazájukat az olimpián. Havat ugyan még életükben nem láttak, de nem is hagyják, hogy ez hátráltassa őket!

 

Csoda a jégen (2004)

A Csoda a jégen az 1980-as téli olimpia amerikai férfi csapatáról szól, akik minden akadály ellenére a végletekig küzdöttek azért, hogy beírhassák magukat a sporttörténelem nagykönyvébe. Hogy sikerült-e? Nos, nem hiába készült róluk film több, mint két évtizeddel később…

 

A szomszéd nője mindig zöldebb (1993)

Máig kérdés, hogy vajon mivel érdemelte ki az emberiség, hogy Walter Matthau és Jack Lemmon közös játékával elkészüljön az A szomszéd nője mindig zöldebb, de az biztos, hogy még három évtizeddel később is nagyon hálásak vagyunk érte. A szituáció? Két zsémbes szomszéd 100 percen keresztül pöröl egymással, a közönség pedig nem kap levegőt a nevetéstől. Persze a történet és a cselekmény jóval többet kínál ennél, de ez a legendás páros teszi igazán emlékezetessé a filmet.

 

Az utolsó vakáció (2006)

Georgia Byrddel egy nap közlik, hogy rákos beteg, és mindössze három hete van háta, így hát elhatározza, hogy összes félretett pénzét élete utolsó, és egyben legélvezetesebb vakációjára költ el. Amiről azonban nem tud, hogy félreértés történt, és az orvos rossz pácienssel közölte a diagnózist – Georgia teljesen egészséges. A film javarészt egy európai síüdülőben játszódik, és számos kacagtató pillanatot kínál.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket