20 téli film, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz a hideg napokon is: íme a 20 legjobb téli filmek listája

Top 20 legjobb téli filmek

Klaus – A karácsony titkos története (2019)

A Klaus az elmúlt évek egyik legszebb és legszórakoztatóbb karácsonyi filmje. A történet egy fiatal postásról szól, aki a fagyos északon kap munkát (ami inkább büntetés, mint állás). Itt ismerkedik meg Smeerensburg egymással hadakozó lakóival, és egy szakállas játékkészítővel, akivel rövidesen össze is barátkozik. A történet sokkal mélyebb, mint amilyennek elsőre tűnik, és tökéletesen megtestesíti a karácsony szellemét. Egy kissé komorabb, mint amire sokan számítanak, de gyerekeknek és felnőtteknek is csak ajánlani tudjuk!

 

Aludj csak, én álmodom (1995)

A hófödte Chicagóban járunk, ahol a metrójegyeket áruló Lucy egy nap megment egy férfit a biztos haláltól. Amíg az illető kómában fekszik, Lucy egy félreértésen felbuzdulva a férfi menyasszonyának tettei magát. Ez a cseppet sem hétköznapi romantikus vígjáték Sandra Bullock és Bill Pullman bájos dinamikája miatt olyan emlékezetes, és mindenképpen megéri felírnod téli listádra.

 

A visszatérő (2015)

Kanyarodjunk el ismét a romantikától és kísérjük el Leonardo DiCapriót az Egyesült Államok legfagyosabb vidékére, ahol Hugh Glass szerepében próbálja megtalálni fia gyilkosát, hogy bosszút állhasson rajta. Leo kitűnő alakítása mellett a film egyik különlegessége, hogy a stáb kizárólag természetes fénnyel dolgozott, tehát semmilyen mesterséges lámpát vagy reflektort nem használtak a forgatás során. Mindez sokkal sötétebb és komorabb hangulatot kölcsönöz A visszatérőnek.

 

Wind River (2017)

Egy profi nyomkövető egy nap egy holttestet talál egy Wyomingi őshonos amerikai rezervátumban. Megindul a nyomozás, azonban a kikérdezettek beszámolói valahogy nem passzolnak egymáshoz. A cselekmény még feszesebbé válik, amikor egy újabb áldozat is előkerül. Fagyos izgalmak Jeremy Renner szemein keresztül!
 

Lapozz, mert a következő oldalon folytatódik még a legjobb téli filmek listája!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket