20 téli film, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz a hideg napokon is: íme a 20 legjobb téli filmek listája

20 téli film, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz a hideg napokon is

Szerző: noemivida - 2022.02.08.

Habár a tél nem sikerült kifejezetten zordra idén, a tavaszra sajnos még várnunk kell, és ki tudja, hogy február (vagy épp március) milyen meglepetéseket tartogat számunkra. Annak ellenére azonban, hogy a hónak hűlt helye sincs, talán neked is épp most jött meg a kedved ahhoz, hogy téli filmekkel töltsd szabadidődet, amíg odakinn fagyos mínuszok uralkodnak. Az alábbiakban ezekből válogattunk össze néhányat, méghozzá többféle témából és műfajból is, hiszen sehol sincs megírva, hogy minden téli filmnek a karácsonyról kell szólnia (habár sokszor egyértelműen a történet részét képezi az ünnep). Jó mozizást!

Top 20 legjobb téli filmek

Fehér karácsony (1954)

A fehér karácsony a hollywoodi musicalek aranykorának csúcspontja. A legendás Bing Crosby és társai táncos-dalos élménnyé varázsolják a karácsony ünnepét. A hangulat és a színvonal olyan egyedi, hogy sokan a mai napig az egyik legjobb karácsonyi filmnek tartják – ezzel pedig nehéz vitatkozni.

 

Táncoló talpak (2006)

Gondoltad volna, hogy a méltán híres Mad Max filmek alkotójával (George Miller) egy éneklő-táncoló pingvinekről szóló animációs film stáblistájában találkozol majd? A film főszereplője egy fiatal pingvin, aki énektudás híján tánccal próbálja megtalálni élete párját egy olyan pingvinközösségben, aki mindenki más a hangjával hódít.

 

Az élet csodaszép (1946)

Minden idők egyik legjobb filmjét bármelyik évszakában érdemes újranézni, de mivel javarészt télen játszódik, ezen a listán is ott a helye. A filmben George Bailey életútját követhetjük végig, aki élete mélypontján szembesül vele, hogy milyen lett volna a világ, ha ő sosem születik meg. A film Charles Dickens karácsonyi regényének sajátos, mégis tökéletes adaptációja, ráadásul a filmtörténet egyik legmeghatóbb jelentével zárul – már csak ezért is érdemes megnézni!

Jégvarázs (2013)

A Disney animációs alkotása eszméletlen sikerrel tarolt a mozikban, és híres betétdalát sokan még ma is előszeretettel hallgatják – nem csak télen. Ha téli filmekről van szó, akkor a Jégvarázs mellett nehéz elmenni szó nélkül. Akinek tetszett, az ne hagyja ki a második részét sem!

 

Fehér pokol (2012)

Ígértük, hogy nem csak karácsonyi és romantikus filmeket sorolunk fel, szóval itt is van mindjárt a Fehér pokol. Liam Neeson egy farkasfarkával hadakozik a túlélésért, miközben egy repülőbaleset túlélőit próbálja kimenekíteni a fagyos Alaszkából. Nagyon vastag takaró ajánlott hozzá!
 

Lapozz, mert a következő oldalon folytatódik még a legjobb téli filmek listája!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket