Miért szokjunk le az alkoholról

Jobban fogsz aludni

Nemrégiben kiderült, hogy a lefekvés előtti alkoholfogyasztás befolyásolja alvásunk minőségét. Az alkohol úgynevezett alfahullámokat ébreszt az agyban – a hullámok egyébként akkor aktívak, amikor ébrenlétünk során pihenünk.

 

Eleinte segít könnyebben elaludni, de a későbbiekben, az éjszaka hátralevő részében meglehetősen felbolygatja az ember szervezetét – az alvás minősége észrevehetően romlik ilyenkor.

 

Mit kapunk tehát. ha elalvás előtt nem iszunk? Másnap frissebek, kipihentebbek leszünk, és ébredésünk pillanatától kezdve lényegesen jobb lesz a hangulatunk!

 

 

Nem eszel majd olyan sokat vacsora közben

Az alkohol a túlzott ételfogyasztás egyik legfőbb okozója. Egy tudományos kísérlet során a tesztalanyok ’alkoholinfúziót’ kaptak, ami körülbelül a napi ajánlott bevitelnek felelt meg. Ezek a résztvevők később 30%-kal nagyobb étvágyat mutattak (többet ettek) mint ’józan’ társaik, akik alkoholtól mentes anyagot kaptak.

 

Egész kevés alkohol is elég ahhoz, hogy fokozza az agyműködést, de nem előnyös módon: főleg az ételek illatára válunk ilyenkor érzékennyé, ez pedig arra késztet bennünket, hogy egyre csak többet együnk.

 

A folytatáshoz lapozz tovább!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket