Miért szokjunk le az alkoholról

Az alkohol hatásai a szervezetre – ezért érdemes leszokni!

Szerző: kvothe - 2020.04.14.

El sem hinnéd, hogy hányféleképpen roncsolja testedet és elmédet a rendszeres alkoholfogyasztás! Most eláruljuk, hogy milyen előnyei lehetnek, ha felhagysz az ivással!

Miért szokjunk le az alkoholról

Mindenki tisztában van vele, hogy az alkohol káros. Ennek ellenére mégis sokan tudatosan figyelmen kívül hagyják ezt a tényt. Vajon te is azok közé tartozol, akik a kelleténél néha kicsit többet gurítanak le?

 

Talán az éjszakai borozás alatt már nem csak egy pohárka fogy el, hanem kettő, talán három. Vagy a sör fogy olyan szinten, hogy a szemetes már inkább egy sörösdoboz-tárolóként működik? Az alkoholt, mint bármilyen más szenvedélyt nehéz feladni, de ugyan úgy rengeteg jótékony hatással lehet szervezetedre.

 

 

„Felhagyni az alkoholfogyasztással – még ha csupán egy pár hétre is – egy nagyon bölcs döntés, főleg, ha rendszeresen a napi ajánlott mennyiségnél többet iszunk meg” – állítja Dr. Damon Raskin, a szenvedélybetegségek egyik szakértője.

 

{cikk}ferfibarlang.hu:alkohol-elotte-utana{/cikk}

 

Férfiak esetén ez napi két pohár ital. Ha az alkohol kihat a családi viszonyaidra vagy a munkahelyi teljesítményedre, akkor ezek csak újabb okok, ami miatt megfontolandó lenne visszavenni a fogyasztásból.

 

Mikre számíthatunk, ha elszánjuk magunkat letesszük a poharat? A következő oldalon felsoroljuk a legfontosabb változásokat!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket